BMW

Project Description

Projectomschrijving

Bij een BMW dealer met 4 vestigingen in het westen van Nederland zijn we gestart met een EED audit. Voor veel bedrijven is dit een verplichting sinds de Europese Energie-Efficiency Richtlijn van 2012. De EED Audit moet elke 4 jaar worden uitgevoerd.

Vanuit deze audit worden alle aspecten van energieverbruik en mogelijke besparingen in een rapport verwerkt. Het gaat dan om verspilling van energie, energielekken maar ook de juiste isolatie (leidingen, vloeren, muren, daken etc) en besparing van energie door te investeren in andere machines dan wel LED of vormen van alternatieve energie (solar, warmtepomp).

Uit het rapport kwam naar voren dat veel energie verbruikt werd door de verlichting. Met name de grote showroom, de spreekkamers en de vele kantoorruimtes verbruikten veel energie. Het percentage van het totale energieverbruik verraste ook de directie.

In het lichtplan moet rekening worden gehouden met een optimale verlichting in de showroom waar de prachtige auto’s door een optimale opstelling met de juiste lumen en kleur, nog mooier worden. In de spreekkamers worden bewegingsmelders gebruikt omdat deze ruimtes niet altijd bezet zijn. In de werkplaats is gekozen voor minder armaturen in combinatie met een betere verlichting, juist op de plaatsen waar de monteurs werkzaam zijn.

Project Details

  • Automotive
  • 09-17-2016

Over Building Bright

Building Bright adviseert bedrijven en instellingen op het gebied van duurzame, energiezuinige en hoogwaardige verlichtingsoplossingen. Wij zijn gespecialiseerd in grootschalige LED-projecten en helpen u met het bereiken van uw duurzaamheidsdoelstellingen.

Building Bright

  • Pythagoraslaan 101, 3584 BB Utrecht
  • 12e verdieping
  • +31 (0)20 726 70 97
  • info@buildingbright.nl
Copyrights 2024 | Building Bright. All Rights Reserved.